Manažerské strategie

Manažerské strategie

úterý 28. června 2011

Úspěch je jen centimetr od vás

Měli byste vědět, že úspěch se nachází jen kousíček od vás. Je to jen centimetr, možná méně.

Nemluvíme o tom, jak daleko je konečný cíl, ten může být na míle daleko. Mluvíme o tom, jak daleko je další krok. Ten nebývá dále než centimetr či dva.

Staré čínské přísloví říká, že i nejdelší pouť se začíná prvním krokem. Je to pravda.

Není jedno, s kým budete po té cestě kráčet. Potřebujete kolem sebe dobré týmové hráče. Jedinec v dnešní době toho sám moc nezvládne. Je lepší se spojovat na cestě k dobrému cíli, ne se oddělovat. Sóloví hráči nevyhrávají. Cíl a směr a dobrý tým, to je to, co lidi spojuje.

Možná je dobré vědět, kam jdete. Možná to jen tušíte, ale víte, že děláte něco dobrého a užitečného pro všechny. Ale největší chybou je neudělat další krok. Celý život je o malých krocích. Až se jednou ohlédnete zpět, možná budete překvapení, jaký krátký čas představovaly klíčové momenty vašeho života. Ale v dané chvíli to mohly být malé kroky. 

Krásně to ukázali tvůrci filmu On Any Given Sunday  ( v českém překladu Vítězové a poražení), kde Al Pacino mluví jako trenér, který v životě ztratil téměř všechno a přeci v něm dříme chuť bojovat dále. Je to řeč k hráčům před jejich nejdůležitějším zápasem jejich života. Připravil jsem vám k tomu slovenské titulky, aby tomu porozuměl každý.

Vychutnejte si to. Je to famózní herec, ve famózním tématu.   

Podívejte se na to a udělejte rozhodující krok.

Který to je?

Vždy ten další, přátelé…..


Mimochodem i my v Business Success bojujeme centimetr po centimetru, aby naši klienti byli ještě úspěšnější. To je to, co děláme.

Pavol Timko, zakladatel Business Success

Žádné komentáře:

Okomentovat